Hovedmeny
Välkommen till Svenska backgammonförbundet!
Av , 4. December 2021 01:54
Senast ändrad 20. Juli 2023 09:42
 
Svenska Backgammonförbundet i Stockholm är en ideell förening med drygt 200 medlemmar. Att spela Backgammon är för en del är ett trevligt sällskapsspel och för andra mer eller mindre en livsstil. Självfallet behöver det ena inte utesluta det andra. Oavsett om man är proffs, medelmåtta eller nybörjare så är man alltid välkommen som medlem i Svenska Backgammonförbundet!


Vill du börja spela backgammon? Maila Jörgen Granstedt så berättar han mer!

 

Turneringar

I Stockholm spelas det turnering söndagar kl 13. Registrering mellan 12.30-13.00 Spelplats är Biljardpalatset, St Eriksgatan 52 i Stockholm.

I Uppsala spelas det turnering torsdagar kl 18.30 Registrering mellan 18.15-18.30. Turneringarna spelas på Västertorgbaren, Västertorg 5B i Uppsala. 

I Göteborg spelad det turnering tisdagar kl 18. Registrering mellan 17.30-18.00. Turneringen spelas på Le Pub, Nordhemsgatan 22-24 i Göteborg.

SM och Swedish Open arrangeras varje år. Swedish Open har arrangerats i mer än 40 år och är en av de största bland de årliga internationella live-turneringarna. Förbundet har dessutom ett nära samarbete med andra länders förbund samt olika backgammonorganisationer.

Läs mer om alla regler för backgammon och turneringar här.

Stockholmsserien

Varje måndagkväll från mitten av september till mitten av april träffas ungefär 100 backgammonentusiaster! Det är seriespel och den aktivitet som engagerar i stort sett alla aktiva medlemmar. För närvarande finns 2 divisioner med upp till 14 lag i respektive division. Varje lag består av ett antal spelare och varje måndag representerar 4 spelare sitt lag. Fem spelare behövs vid ett eventuellt slutspel. 

Vill du starta ett lag gäller det att hitta några kompisar, gärna fem-sex stycken och anmäla sig. Är man färre eller har bara tråkiga kompisar så kan man kontakta seriekommittén så ska vi försöka hjälpa till. Laget skall också ha en kapten som får sköta lagets administrativa uppgifter. 

Vill du spela i serien och inte har något eget lag är det inga problem. Styrelsen eller seriekommittén hjälper gärna till att finna ett lag som behöver spelare. Kanske är ni flera i samma situation och kan då med lite hjälp bilda ett nytt lag tillsammans. Ett annat alternativ är att samla ihop kompisgänget eller arbetskamraterna och anmäla er som ett nytt lag. Skicka ett brev till ordf@sbgf.se så kan processen starta!

Spelplats för seriespelet är Biljardpalatsen, St Eriksgatan 52 i Stockholm. 

 
Svenska Backgammonförbundet -