Facebook

Uppdatering gällande seriespelet pga coronaviruset


Styrelsen har vridit och vänt på detta och nu kommit fram till att vi skjuter upp serien och spelar live, när det är ok att göra det pga corona. Att stoppa serien och låta nuvarande resultat gälla eller spela digitalt har vi diskuterat men ratat av olika anledningar.

Livespel verkar vara den trevligaste och den mest rättvisa lösningen. Här finns många alternativa sätt att slutföra det på. Enligt spelschemat så har div 1, 5 omgångar kvar, och div 2, 6 omgångar kvar.

Till exempel kan vi ses en lördag el/och söndag senast i höst, och spela klart alla matcher under trevliga former. Alternativt så spelar vi dubbla matcher några måndagar när serien kommit igång som vanligt. Eller så kommer lagen inbördes överens om när matcherna spelas. Det finns säkert många varianter, så börja fundera på ytterligare förslag, så återkommer vi när det börjar bli möjligt och tar upp en tråd om det. I dagsläget vet vi ju inte ens om serien kan komma att starta som planerat till hösten, men det får vi verkligen hoppas. Med det sagt så får ju alla beslut ske när vi närmar oss att kunna spela igen och utifrån det läge som råder då.

Ha det så bra det går i dessa tider så hoppas vi att svenskt backgammon snart återgår till sitt normala igen så vi får ses och rulla tärning och kuuuba!

/Styrelsen

Stockholmsserien

Hur man bildar lag

På måndagar under hösten och våren spelas seriespel för lag i Stockholm. Alla divisioner att spelar fr o m 10/2 på samma plats, Usine, Södermalmsallén 36 

Det gäller att hitta några kompisar, gärna fem-sex stycken och anmäla sig. Är man färre eller har bara tråkiga kompisar så kan man kontakta seriekommittén så ska vi försöka hjälpa till. Laget skall också ha en kapten som får sköta lagets administrativa uppgifter. För detta får kaptenen 100 kr i rabatt på sin medlemsavgift.

Kaptenens uppgifter består i att se till att lagmedlemmarna är registrerade för laget,  att medlemmarna betalar licens samt att rapportera hemmamatchernas resultat senast dagen efter via vår hemsida. Rapportering av matcherna tar cirka två minuter.

Lagavgifter och licenser betalas in på SBGF:s Plusgiro. Kom ihåg att ange namn på laget och medlemmarna. 

Lagavgiften för 2019/2020 skall vara förbundet tillhanda senast den 1:a augusti 2019.

Antal lag i divisionerna

  • Vid 25 deltagande lag eller färre består division 1 av 12 lag och övriga lag spelar i division 2 

  • Mellan 26 och 31 lag består division 1 av 14 lag  och övriga lag spelar i division  2 

  • Vid 32 eller fler lag spelas 3 serier, där division 3 består av de två sist placerade lagen i division 2 samt nytillkomna lag

  • Vid eventuell uppflyttning av lag är det företräde för förlorande kvallag, i första hand från högre division

 

Slutspel och kval 2019/2020

Mer info kommer om detta!

Årsmöte hålls i april 2020.

 

Övrigt

Vid eventuella frågor kontakta någon i seriekommittén:
 
Björn Rye

Joakim Roggentin

Bitte Wärme

 

 

Lagavgifter & Priser

  Div 1 Div 2 Div 3
Lagavgift 700:- 500:- -
1:a pris 6000:- 5000:- -
2:a pris 3000:- 2500:- -
Skytteligan 1000:- 1000:- -
Slutspel 3000:- - -
Slutspel finalist 1500:- - -