Hovedmeny
Henri Virta vinner Uppsala Open 2024
Av Linnea Edlund, 7. Mars 2024 11:31
Senast ändrad 7. Mars 2024 11:41

Helgen 1-3 mars återuppväcktes turneringen Uppsala Open - Senast tävlingen spelades var 2013, då med blygsamma 7 deltagare. 2024 lyckades tävlingen locka hela 51 spelare till huvudturneringen. Av dessa fick förbundet tre helt nya medlemmar, och två gamla rävar som blivit uppväckta från några års dvala! Ytterligare något dussin kom och spelade i något av sidoeventen

Huvudturneringen spelades i ett fighters-format, vilket innebär att man kan förlora en match, men ändå ta sig hela vägen till finalen. Detta var precis vad vinnaren, Henri Virta gjorde. Henri mötte Roland Sahlén i undefeated-finalen, förlorade i en jämn och spännande match, och vann sedan nästa match på förlorarsidan - så när Henri fick sitt returmöte med Roland i den riktiga finalen hade han siktet inställt på hämnd! Henri vände underläge med 11-13 till vinst med en kubad gammon - Rolles tärningar hade verkligen inte bråttom att komma hem till sitt bo. Se upplösningen här

8 spelare ställde upp i Super Jackpot - där vann hemmaspelaren Johan Norberg finalen mot Marcus Ekholm.

Doubles lockade 14 par. Även där var Roland, tillsammans med Lena Sahlén i final, men de fick se sig besegrade av hemmaduon Patrick Kimari och Linnea Edlund.

Snabbast i stan - vinnare i Speed-turneringen med 32 entries var Konrad Fröschl som besegrade Mattias Roos i finalen. Konrad blev även den lycklige vinnaren som slog ut regerande SM-mästaren Patrick från huvudturneringen och vann specialbountyn!

Även i LaGammon-turneringen fylldes en 32-bracket. Den vanns av hemmaspelaren Charlie Victor i final mot Åsa Söderberg. Ett jättestort tack till Laila Leonhardt som donerat både added money och en fantastiskt fin tavla i förstapris.

(För er som aldrig testat LaGammon så är det alltså precis som vanligt, bortsett från startpositionen - läs mer här:  LaGammon

Det spelades också ett stort gäng minijackpots, och Micke Nilsson skötte dessa med bravur - samtidigt som han också rapporterade resultat från main, och såg till att vi alltid hade en livestreamad match på Youtube!

Arrangörsstaben vill också passa på att tacka Lisa och Amanda som jobbade hårt i kafeterian från morgon till kväll, en riktig eloge att kunna langa fram kaffe, korv och dryck med ett stort leende under alla dessa timmar!

Och ett stort tack till SBGF som lånade ut bräden, och Stefan och Åsa som fraktade dessa fram och tillbaka till Stockholm.

Men det största tacket är förstås till alla ni spelare som deltog!

Man kan hoppas att det blir repris nästa år - och att vi då lyckas fylla 64 platser.