Hovedmeny
Sportlov i Gottsunda!
Av Ingrid, 22. Februari 2024 19:54
Senast ändrad 22. Februari 2024 20:05
 

En av våra medlemmar, Linnea Edlund, skrev ett inlägg på Facebook för några dagar sedan. Linnea tillsammans med svenska mästaren 2023 Patrick Kimari och medlemmen Mattias Rosendahl introducerade backgammon för sportlovsungdomar i Gottsunda. Med på eventet fanns också Uppsala skolschack. Jag bad Linnea att skriva några rader om eventet.


Här kommer Linneas berättelse:

I Uppsala är vecka 8 sportlovsveckan. Kulturpunkten i Gottsunda centrum anordnade en speleftermiddag, där sportlovslediga barn i mellanstadieåldern fick chans att prova på både digitala och analoga spelformer.

På den digitala sidan fanns både VR och playstation, och de analoga spelen som kunde provas på var schack, bridge och så klart backgammon.

UBGF hade förberett sig med bräden, och en utskrift av startuppställningen och grundläggande regler (från sbgfs hemsida!).

Glädjande nog så var det många ungdomar (och några föräldrar) som kom och rullade tärning - trots konkurrensen av VR!

Alla häften med reglerna gick åt, och vi fick även hjälpa till att hitta bra back gammon-appar som de nya spelarna kunde ladda ned.

Det var riktigt kul att se hur en del av de nya spelarna snabbt greppade spelidén - och de gladdes verkligen åt varenda pjäs de kunde slå ut!

Vem vet - vi kanske får se några nya, unga talanger på våra torsdagstävlingar framöver! 




Svenska Backgammonförbundet -